Recepty

Koblihy

2, 5 lžičky sušeného droždí
3 hrnky hladké mouky (z toho 1 může být špalda)
1 vejce
3 lžíce kokosového  nebo jiného cukru
1 hrnek teplé vody
1, 5 lžíce slunečnicového oleje
0,5 lžičky soli
1 lžíce rumu nebo brandy
citronová kůra
Olej na smažení a Bioláda na plnění.

Všechny ingredience smícháme v míse. Necháme kynout v teple aspoň hodinu. Až těsto zvětší objem jednou tolik, přemístíme těsto na hodně pomoučený vál. Posypeme moukou i ze shora a vyválíme cca 1,5 cm tlusté těsto. Z něj vykrajujeme skleničkou kolečka. Velikost záleží na vás. Vykrojené kolečka necháme na pomoučeném vále, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 30 min. odpočívat. Pak smažíme na pánvi. Chce to hodně rozpálený olej a pak jen 1 minuta smažení z každé strany. Bioládu naplníme do plničky a vstřikujeme do hotových koblih.